12.10.12

Ασ-φαλλός και μας δουλεύετε



ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ασ-φαλλός και μας δουλεύετε
Ο φαλλός διαπερνά το πολιτικό σύστημα και ορίζει το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου
Τίμων ο Μισάνθρωπος


Ήθελα να ασχοληθώ εκτενώς σε αυτό το ποστ με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριο Παύλο Χαϊκάλη αλλά δεν αξίζει τον κόπο. Η γελοιότητα ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αλλά και περιφέρει την κοινοβουλευτική του ιδιότητα μιλάει από μόνη της. Το πρόβλημα δεν είναι ο Χαϊκάλης και ο κάθε Χαϊκάλης που ανέλαβαν να υπερασπιστούν τα δίκια του δοκιμαζόμενου Έλληνα ψηφοφόρου τους αλλά ο ίδιος ο ψηφοφόρος που στάθηκε πίσω από το παραβάν στις τελευταίες εκλογές και έβαλε το ψηφοδέλτιο στον φάκελο με το όνομα του Χαϊκάλη μέσα.
Είναι (πάμε άλλη μια φορά όλοι μαζί) θέμα Παιδείας. Ανύπαρκτης! Ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος προφανώς θεωρεί πως Δημοκρατία είναι –όταν η «χούντα» παίρνει ρεπό και γίνονται εκλογές– να «κάνω ό,τι θέλω χωρίς να σκέφτομαι τι συνέπειες έχει η πράξη μου, αρκεί να στείλω το μήνυμα που θέλω». Όταν το μήνυμα όμως είναι να μπει κόσμος στη Βουλή που να κάνει λίγο χαβαλέ για να χαζεύεις που και που αποσπάσματα στην Λαϊκίστικη Επιθεώρηση της Τρίτης, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Γιατί κριτήριο πια δεν είναι οι ικανότητες και η αποτελεσματικότητα ενός ατόμου στον ρόλο του Βουλευτή, αλλά το πόσο δυνατά θα καγχάσει η Ανθούλα στο «Αλ Τσαντίρι».
Ο τσαμπουκάς και το καφριλίκι είναι πλέον αποδεκτές συμπεριφορές από άτομα που, είτε μιλάνε στη Βουλή από την θέση του Προέδρου μάλιστα, είτε γράφουν στον δημόσιο ψηφιακό χώρο του Twitter. Γιατί δημόσιος χώρος είναι τα κοινωνικά δίκτυα! Ιδιωτικός είναι το σπίτι σου όπου μιλάς και μπορείς να λες ό,τι σε φωτίσει ο Θεός. Βασικά πράγματα, ήδη ξεκαθαρισμένα στις προηγμένες κοινωνίες. Στην δική μας, την πιο τριτοκοσμική χώρα της ευρωπαϊκής οικογένειας, τα δημόσια πρόσωπα γράφουν ρατσιστικά «αστεία», λένε «σακάτη» τον ΑΜΕΑ υπουργό οικονομικών της Γερμανίας και ρεφάρουν με πατριωτικό σεξισμό εναντίον της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Γιατί, για τον Ελληνάρα, όλα κρίνονται με το κάτω κεφάλι. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, αναλογικά είναι πολύ μικρό και στερείται εγκεφάλου. Αν σχηματίσατε εικόνα, βάλτε φόντο τα έδρανα του Κοινοβουλίου και κλάψτε πικρά για την εικόνα και τις προοπτικές της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, εν έτει 2012.

Πηγή: Lifo.gr, 11 Οκτωβρίου 2012
http://www.lifo.gr/team/Timon/33004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου